Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /var/www/clients/client0/web9/web/wp-includes/compat.php on line 502

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/clients/client0/web9/web/wp-content/plugins/ninja-forms/includes/Widget.php on line 109

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/clients/client0/web9/web/wp-content/plugins/wp-all-export/classes/config.php on line 44

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/clients/client0/web9/web/wp-content/plugins/wp-all-import/classes/config.php on line 47

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/clients/client0/web9/web/wp-includes/pomo/translations.php on line 208
Cosplay – PlayIT

Cosplay

Cosplay koji je inspirisan likovima iz anima ostvarenja i video igara, a ima za cilj da učesnici, koji najčešće sami prave svoje kostime, ne samo što bolje prikažu kostim odabranog lika, već i da ga što bolje dočaraju celokupnim performansom biće predstavljen u okviru sajma a gosti će biti brojni domaći i regionalni kosplejeri kao što su Borivoje Naumovski i Nana Kuronoma.

Za Cosplay takmičenje možete se prijaviti ovde.


Pravilnik Cosplay takmičenja

Pre početka

 1. Rok za online prijave: četvrtak, 25. maj 2017. Godine u 15h
 2. Svim učesnicima cosplay takmičenja će biti obezbeđena posebna propusnica prema spisku online prijava. Svi takmičari koji se za učešće prijave na dan konvencije su dužni da pokriju troškove ulaznice. Zloupotreba besplatnog ulaska će biti najstrože sankcionisana udaljavanjem sa konvencije.
 3. Četiri sata uoči programa/takmičenja će biti održana kratka proba / testiranje scene, radi procene kretnje za Vaš nastup.
 4. Učesnici cosplay takmičenja su dužni da se najmanje tri sata uoči programa sa propusnicom prijave na ulasku u backstage, koji će im biti jasno naznačen, kako bi blagovremeno počeli sa pripremama za svoj nastup.
 5. U backstage-u će Vas dočekati ekipa za asistenciju u pripremi (pomoć sa šminkom, perikama, pričvršćivanjem ili opravljanjem detalja na kostimu, saveti za nastup itd.)
 6. Sat vremena uoči takmičenja backstage će posetiti žiri, na čelu sa predstednikom žirija, Nanom Kuronomom, kako bi se upoznali sa takmičarima, i videli detalje kostima izbliza, što može biti od značajne vrednosti za Vašu ukupnu ocenu na kraju.
 7. U garderobi je potrebno pratiti osnove kvalitetne i sportske saradnje, svaka pomoć drugim učesnicima je dobrodošla. Svoje stvari odložite na jedno mesto, kako ne bi došlo do mešanja i gubljenja kostima.
 8. Tokom trajanja priprema za takmičenje, cosplayeri ne smeju napuštati garderobu, osim u slučaju potrebe za toaletom, kada će Vas otpratiti jedan od asistenata.

Takmičenje

 1. Trajanje individualnog nastupa: 90 sekundi, ali smo spremni da progledamo kroz prste i do dva minuta. Kvalitet iznad kvantiteta.
 2. Tokom nastupa će na video projektoru pored scene biti prikazan lik kog predstavljate, a čiju sliku ste nam poslali tokom prijavljivanja na takmičenje.
 3. Tokom nastupa će biti korišćena muzika ili zvučni isečci koje ste nam poslali tokom prijave. Naknadne izmene neće biti uzete u obzir.
 4. Svi takničari koji se prijave za učešće na dan takmičenja će svoj nastup raditi uz unapred pripremljenu muzičku osnovu od strane organizatora.
 5. Kostimi i nastup ne smeju sadržati 18+ tematiku.
 6. U slučaju grupne tačke, svaki učesnik biva individualno ocenjen.
 7. Cosplay prijavljen na takmičenju PlayIT ne mora biti premijerno prikazan. Varijacije i interpretacije kostima (genderbend, crossplay, kombinovane fandome, interpretativne verzije, original characters iz već postojećih fandoma itd.) su dozvoljene. Osećajte se slobodno da oduševite publiku i žiri sopstvenim eksperimentom.

NAJBITNIJE PRAVILO

Zabavite se!

Vidimo se 27. maja, da možda yajedno proslavimo baš Vašu pobedu i put na takmičenje kao predstavnika PlayIT SRB na konvenciji PlayIT u Mađarskoj u novembru!

NAGRADE:

1. Mesto: Putovanje I ucestvovanje na Cosplay takmičenju u sklopu PlayIt Budapest 18 Novembar 2017 – plaćeni svi troškovi
2. Mesto: karta za PlayIt show Budapest 18 Novembar 2017
3. Mesto: karta za PlayIt show Budapest 18 Novembar 2017

Pozovi prijatelje da ti se pridruže putem Facebook-a!